Λίγη βοήθεια - Άπορος καρκινοπαθής, θέλει να πεθάνει με αξιοπρέπεια !

Πήγαινε κάτω

 Λίγη βοήθεια - Άπορος καρκινοπαθής, θέλει να πεθάνει με αξιοπρέπεια ! Empty Λίγη βοήθεια - Άπορος καρκινοπαθής, θέλει να πεθάνει με αξιοπρέπεια !

Δημοσίευση από trelostwnfm Την / Το Δευ 10 Μαρ 2014, 10:12

 Λίγη βοήθεια - Άπορος καρκινοπαθής, θέλει να πεθάνει με αξιοπρέπεια ! Koi-ka10

Κάποιες φορές η ζωή φέρνει πολύ δύσκολα τα πράγματα για κάποιους ανθρώπους. Σε τέτοιες περιπτώσεις, μια πολιτεία που ασκεί κοινωνική πολιτική, δύναται να ανακουφίσει τον πόνο τέτοιων ανθρώπων και να διευκολύνει τη ζωή τους.

Επειδή όμως αυτό είναι κάτι που συχνά συμβαίνει μόνο ως ιδεατή περίπτωση, πολλές φορές είναι οι «απλοί» άνθρωποι που ως αφανείς ήρωες αναλαμβάνουν να στηρίξουν τον συνάνθρωπό τους. Μια τέτοια είναι και η περίπτωση του Γ.Κ, ενός 48χρονου από την Κατούνα που χτυπήθηκε από την επάρατη νόσο και επιβιώνει χάρη στη στήριξη της αδερφής του και των γειτόνων του, διεκδικώντας μια αξιοπρεπή διαβίωση.
Λίγους μήνες πριν, κανένας δεν θα μπορούσε να φανταστεί ότι σήμερα ο 48χρονος πρώην αγρότης «άντρας στυλιάρι» όπως τον χαρακτήρισε ένας φίλος του, θα βρισκόταν σ’ αυτή την τραγική κατάσταση. Χτυπημένος από τον καρκίνο, βρέθηκε να ζει υπό άσχημες συνθήκες σ’ ένα μικρό σπίτι στην Κατούνα. Συμπαραστάτης, σύντροφος και νοσοκόμα η επίσης άπορη αδερφή του, που εδώ και τρεις μήνες στέκεται στο πλάι του φροντίζοντας κάθε ανάγκη του, αφού ο ίδιος είναι πλέον εντελώς ανήμπορος.

Η γνωμάτευση των γιατρών δεν αφήνει πολλά περιθώρια: «Καρκίνος πνεύμονα με μετάσταση στον εγκέφαλο. Είναι κατάκοιτος. Χρήζει συνεχούς οξυγονοθεραπείας με συμπυκνωτή οξυγόνου στην οικία του». Η εξέλιξη της νόσου ήταν ραγδαία. Μέσα σε τρεις μόλις μήνες, ο Γ.Κ. έμεινε κατάκοιτος, σχεδόν ανίκανος να κινήσει έστω και στο ελάχιστο τα μέλη του, ενώ έχει χάσει εντελώς την όρασή του. Η επικοινωνία του με το περιβάλλον είναι περιορισμένη, καθώς η ασθένεια έχει επηρεάσει την σκέψη του με αποτέλεσμα να χάνει τον ειρμό του λόγου του. Παρήγορο το γεγονός ότι στις ελάχιστες στιγμές που καταφέρνει να επικοινωνήσει με τους γύρω του, δηλώνει ότι δεν πονά.

Στο πλευρό του βρίσκεται όχι μόνο η αδερφή του αλλά και ολόκληρη η γειτονιά που συμπαραστέκονται στον αγώνα που δίνει. Άλλοτε με ένα πιάτο φαγητό, άλλοτε με λίγο ψωμί, λίγο γάλα ή λίγα χρήματα, βοηθούν όπως μπορεί ο καθένας, οι εποχές δεν είναι εύκολες για κανέναν. Μια γειτόνισσα έφερε ένα μικρό πλυντήριο για να πλένουν τα ρούχα του ασθενή, ένας φίλος βοηθά να τον μετακινήσουν στο κρεβάτι, μια γειτόνισσα ξενυχτά στο πλάι του μαζί με την αδερφή του. Τα φάρμακα που χρειάζεται να λαμβάνει είναι πολλά και τα παρέχει το Κοινωνικό Ιατρείο του δήμου Αγρινίου.

«Η κατάσταση είναι άθλια. Όπως μπορεί ο καθένας βοηθάει», μας λέει ο Βασίλης Πατούνας, φίλος του ασθενή. Ο Αλέξανδρος Ζώης, γείτονας του 48χρονου, διστάζει να μιλήσει: «Εδώ έχει μεγάλη ταλαιπωρία ο άνθρωπος, δεν έχει τίποτα. Εμείς η γειτονιά είμαστε του δίνουμε κανένα φαγητό να τρώει. Μεγάλη φτώχεια ο άνθρωπος, τι να πω, και να είναι νέο παιδί…»
Οι ανάγκες που υπάρχουν όμως είναι πολύ μεγάλες και δεν μπορούν να καλυφθούν μόνο από την αλληλεγγύη που τόσο απλόχερα επιδεικνύουν οι γείτονες και οι φίλου του 48χρονου καρκινοπαθή. Υπάρχει μεγάλη οικονομική ανάγκη, αφού είναι αδύνατον να πληρωθούν οι λογαριασμοί νερού και ρεύματος που έχουν συσσωρευτεί. Ο ανεξόφλητος λογαριασμός του νερού, φτάνει τα 50 ευρώ ενώ ο λογαριασμός της ΔΕΗ αγγίζει τα 500 ευρώ. Χρήματα δεν υπάρχουν, καθώς ο 48χρονος δεν έχει άλλη οικογένεια να τον βοηθήσει πέρα από την αδερφή του, η οποία επίσης είναι άπορη. Παλιότερα, έκανε κάποια μεροκάματα εδώ κι εκεί εξασφαλίζοντας την επιβίωσή της. Από τη στιγμή όμως που η ζωή τα έφερε έτσι ώστε να φροντίζει μέρα και νύχτα τον αδερφό της, πλέον δεν μπορεί να κάνει ούτε αυτά τα μεροκάματα με αποτέλεσμα να μην μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες επιβίωσης και των δύο τους.
«Έχω φύγει από το σπίτι μου για να μπορέσω να βοηθήσω τον αδερφό μου όσο μπορώ και όσο γίνεται καλύτερα. Με βοηθάει και ο κόσμος, όλη η γειτονιά, αλλά δεν έχω καμία υποστήριξη από την πολιτεία», λέει η ίδια. Παράλληλα, εκφράζει τον φόβο ότι αν δεν μπορέσει να εξοφλήσει τους λογαριασμούς, θα κόψουν το νερό και το ρεύμα στο σπίτι. Για την επιβίωση όμως του Γ.Κ. είναι απαραίτητα και τα δύο, αφού δεν μπορεί να αναπνεύσει μόνος του και είναι συνεχώς συνδεδεμένος στον συμπυκνωτή οξυγόνου ενώ η μόνη θέρμανση που διαθέτει το σπίτι είναι μια μικρή σόμπα αντίστασης – «κουκουνάρα».

«Ζητάμε τη βοήθεια όποιου μπορεί να βοηθήσει, θέλουμε τρόφιμα και πάνες, μπειμπιλίνο νούμερο 3 με αυτοκόλλητο, σκόνες για το πλυντήριο και απορρυπαντικά. Θέλω να ευχαριστήσω όλη τη γειτονιά που μας βοηθάνε και τον κύριο Καλογιάννη, τον πρόεδρο του Αγροτικού Συλλόγου Κατούνας, που ενδιαφέρθηκε από την πρώτη στιγμή», λέει συγκινημένη η ίδια.

Ο Πάνος Καλογιάννης, πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Κατούνας, βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στο πλευρό του φίλου του, ενώ έχει απευθύνει έκκληση τόσο στη συμπολίτευση όσο και στην αντιπολίτευση του δήμου Ακτίου-Βόνιτσας, ζητώντας υλική και οικονομική ενίσχυση και την επίσκεψη γιατρού, περιμένοντας την ανταπόκρισή τους. «Ο Αγροτικός Σύλλογος κινητοποιήθηκε και θα βοηθήσουμε όσο μπορούμε. Θα είμαι δίπλα στον Γ.Κ, δεν θα τον εγκαταλείψω ό,τι και αν γίνει και θα φτάσω όπου χρειαστεί. Έχω προσωπική εμπειρία γιατί έχασα πρόσφατα μέλος της οικογένειάς μου από την αρρώστια αυτή και ξέρω πολύ καλά τι σημαίνει να βλέπεις έναν άνθρωπο να φεύγει μ’ αυτό τον τρόπο από τη ζωή».
Η πολιτεία, ουσιαστικά απουσιάζοντας από αυτή την τραγική περίπτωση, δεν μπορεί να εξασφαλίσει ούτε καν τα στοιχειώδη για την αξιοπρεπή διαβίωση του 48χρονου Γ.Κ. που διανύει τα τελικά στάδια της ασθένειάς του. Η αλληλεγγύη όμως των «απλών» ανθρώπων, έχει αποδείξει ήδη ότι μπορεί να κάνει τη διαφορά. Την ενίσχυση αυτής της αλληλεγγύης ζητά και αδερφή του Γ.Κ., μιλώντας εκ μέρους του ανήμπορου αδερφού της.

Όποιος έχει τη δυνατότητα να προσφέρει λίγα χρήματα από το υστέρημά του ή είδη που έχει ανάγκη ο ασθενής, όπως τρόφιμα, πάνες , απορρυπαντικά και καθαριστικά, παρακαλείται να τηλεφωνήσει στα γραφεία της εφημερίδας «Συνείδηση», στους αριθμούς 26410-39410 και 26410-39411.

Κώστας Καρακώστας

Εφημεριδα «Συνείδηση»

*agriniopress.gr

_________________
 Λίγη βοήθεια - Άπορος καρκινοπαθής, θέλει να πεθάνει με αξιοπρέπεια ! 310_ii12
Εκεί ψηλά που βρίσκεσαι, που κατοικείς, πατέρα.
Η σκέψη σου θα ακολουθεί για πάντα το καλό μου.
trelostwnfm
trelostwnfm
Διαχειριστής

Άντρας
Δημοσιεύσεις : 489
Ηλικία : 40
Points : 1342
Ημερομηνία εγγραφής : 16/06/2011

http://trelostwnfmnews.blogspot.gr/

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

 Λίγη βοήθεια - Άπορος καρκινοπαθής, θέλει να πεθάνει με αξιοπρέπεια ! Empty Κύμα αλληλεγγύης για τον καρκινοπαθή από την Κατούνα

Δημοσίευση από trelostwnfm Την / Το Παρ 14 Μαρ 2014, 12:08

 Λίγη βοήθεια - Άπορος καρκινοπαθής, θέλει να πεθάνει με αξιοπρέπεια ! CACHE_650X650_1_174462

Τεράστια υπήρξε η ανταπόκριση των ανθρώπων από Αγρίνιο, Αιτωλοακαρνανίας και διάφορες άλλες εκτός νομού πόλεις στο δράμα του 48χρονου καρκινοπαθή από την Κατούνα που η οικονομική κατάσταση του ίδιου και της αδερφής του, του ανθρώπου που τον φροντίζει και προσπαθεί όπως μπορεί να τον στηρίξει, είναι τέτοια που δεν επιτρέπει ούτε την κάλυψη των βασικών αναγκών του καρκινοπαθούς.

Ο 48χρονος άνδρας χτυπήθηκε από την επάρατη νόσο λίγους μήνες πριν και πλέον, οι γνωματεύσεις των γιατρών δεν αφήνουν πολλά περιθώρια για τον άνδρα, που τον ίδιο και την αδερφή του στήριζαν μέχρι σήμερα ο Αγροτικός Σύλλογος Κατούνας και η τοπική ενορία του Ι.Ν. του Αγίου Αθανασίου.

Μετά το δημοσίευμα της εφημερίδας «Συνείδηση» και την αναδημοσίευση του θέματος από τοπικά ΜΜΕ , όμως, το ενδιαφέρον του κόσμου και η ανταπόκριση στο κάλεσμα για βοήθεια ήταν άμεση και συγκινητική. Χρήματα και είδη πρώτης ανάγκης έφτασαν από διάφορα μέρη του Νομού και άλλων περιοχών της Ελλάδας στα γραφεία της εφημερίδας «Συνείδηση» στην οδό Δεληγιώργη στο Αγρίνιο. Σύλλογοι από Πάτρα , Γρεβενά, την Αθήνα, Αίγιο, την Ιθάκη και απλοί πολίτες με ιδιωτική πρωτοβουλία, έδωσαν από το υστέρημά τους όποια βοήθεια μπορούσαν προς τον ανήμπορο συνάνθρωπο.

Σήμερα μάλιστα, η εκδότρια της εφημερίδας κα Νάντια Σαμαρά και ο συντάκτης κ. Κώστας Καρακώστας επισκέφτηκαν την οικογένεια και παρέδωσαν τα χρήματα και τα είδη που συγκεντρώθηκαν για τον άπορο άνδρα και την αδελφή του.

Όμως, μετά την δημοσιότητα που πήρε το θέμα μέσα από την εφημερίδα «Συνείδηση» και την αναδημοσίευση του από άλλα τοπικά ΜΜΕ , δημιουργήθηκε ένα κύμα αλληλεγγύης που ξεπέρασε τα στενά όρια της Αιτωλοακαρνανίας.

Πολίτες και Σύλλογοι, από διάφορες περιοχές του νομού, την Πάτρα το Αίγιο, τα Γρεβενά, την Αθήνα, την Ιθάκη και αλλού προσέτρεξαν, έστειλαν βοήθεια που συγκεντρώθηκε στα γραφεία της εφημερίδας Συνείδηση στην οδό Δεληγιώργη 3 (τηλ. 26410-39410 και 39411) ενώ συγκεντρώθηκε και ένα χρηματικό ποσό.

Η ανάγκες είναι όμως μεγάλες, όπως μεγάλη είναι και η ευαισθησία των πολιτών που εξακολουθούν να στέλνουν χρήματα και είδη πρώτης ανάγκης για την οικογένεια, τα οποία μπορούν να παραδώσουν στα γραφεία της εφημερίδας ή να επικοινωνούν στα τηλέφωνα 26410-39410-39411.

Ακόμη, έχει ανοίξει λογαριασμός στο όνομα της αδερφής του καρκινοπαθούς , από τον Σύλλογο Κατουνιωτών της Αθήνας και την τοπική ενορία του Ι.Ν. του Αγίου Αθανασίου. Τράπεζα Πειραιώς (πρώην Αγροτική)
Αρ.Λογ. 6271112561108
ΙΒΑΝ: GR0201712710006271112561108

*pelop.gr

_________________
 Λίγη βοήθεια - Άπορος καρκινοπαθής, θέλει να πεθάνει με αξιοπρέπεια ! 310_ii12
Εκεί ψηλά που βρίσκεσαι, που κατοικείς, πατέρα.
Η σκέψη σου θα ακολουθεί για πάντα το καλό μου.
trelostwnfm
trelostwnfm
Διαχειριστής

Άντρας
Δημοσιεύσεις : 489
Ηλικία : 40
Points : 1342
Ημερομηνία εγγραφής : 16/06/2011

http://trelostwnfmnews.blogspot.gr/

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης